zondag 14 november 2010

KreaDoe

Gisteren ben ik met Cindy naar de Kreadoe geweest. Eigenlijk is dit de eerste keer dat we echt samen een hele dag konden rondstruinen over de beurs, we hebben het echt super gezellig gehad.

Als eerste zijn we bij de Monique Lokhorst neergedaald voor een lesje distressen. Zowel voor Cindy als voor mij was het de eerste keer dat we een stempel hebben ingekleurd met distress inkt.
Na een super uitleg van Monique is dit het resultaat,
(tussen cindy en mij zaten 2 andere dames, en als ik de magnolia van Cindy ernaast leg zie je echt bijna geen verschil - LOL)
Ik ben met de linkermouw begonnen en eigenlijk is hier de kleur iets te donker, om de techniek goed te leren ben ik verder gegaan zoals het moet met iets minder inkt :)
Voor een eerste afdruk vind ik het helemaal niet slecht.
Ik heb nog wat doosjes inkt gekocht en thuis de doosjes die ik al had uit het stof gehaald en een magnolia ingekleurd op een correspondentie kaartje.
Je verkrijgt het beste resultaat op Aquarel papier maar ja dat heb ik nu even niet in huis en gelijk een goede manier om te testen of het lukt op correspondentie kaartjes.
Het antwoord is eigenlijk Nee, dit gaat niet echt goed.
Het papier gaat bobbelen, en de kleuren vloeien uit de afbeelding.
Het werkt ook niet echt prettig.
Kortom bij Scrapbookdepot heb ik maar aquarel papier besteld.

Bij de stand van Creabest heb ik flocked gekocht voor de silhouette. Opzich niet zo bijzonder natuurlijk, maar wel omdat ik geen silhouette hebt maar een Cricut. Het is dus even spannend of je dit kan snijden met een cricut.
Flocked is een soort fluweel wat je kan strijken op kleding. Er zit z'on 80x23 cm op een rol en kost
€ 14.95. Best prijzig als het niet kan met een cricut machine, gelukkig had ik de kortingsbon uit de nieuwsbrief van Creabest en valt het mee als het niet wil lukken.
Vanmiddag toen de kleine meid op bed lag ben ik aan de stoei geweest met de cricut en het flock.
In Design studio heb ik een ontwerp gemaakt. een strookje van het flock gesneden met de snijmachine en dit op een nieuwe snijmat geplakt.

Met de Deepblade op stand 3, Pressure op de 1 na hoogste stand en snelheid op de laagste stand. En voor de zekerheid heb ik de multicut op 2 gezet. In grote spanning heb ik de snijopdracht gegeven........

Het flock heeft een glimmende kant en een doffe kant de glimmende kant is het transparante folie dat na het strijken verwijderd word. Deze kant plak je op de snijmat.
Wil je teksten gebruiken, maak ze dan in spiegelbeeld, en snij ze ook in spiegelbeeld uit.
bij het strijken heb je de tekst weer goed.


Jazeker het is gelukt

 al denk ik wel dat het beter is om het mes op stand 4 te zetten, dan hoeft ook de multicut niet gebruikt te worden maar dat is natuurlijk even testen.
Vervolgens heb ik het strijkijzer op de warmste stand gezet, de flock op zijn plaats gelegd en dit zeker een minuut gestreken wel met een theedoek er tussen natuurlijk. 
Zie hier het resultaat


Ik vind het helemaal gewelig geworden. De volgende test is of het ook op papier pakt.
Wanneer ik papier strijk leg ik hierop altijd een theedoek, maar omdat je de flock best lang
moet verhitten 40 tot 60 sec gebruik ik een handdoek.

Bij de stand van Olba hebbeb ze nieuwe stanzen, waarmee je door vilt kan stanzen omdat ze open zijn.
je moet wel 2x je stans door de machine heen halen (cuttlebug, sizzix, etc)

Als dit met de ene stans kan moet dat in mijn visie ook met een andere stans kunnen.
Nu is het wel zo dat de stanzen van Olba open zijn, toch de moeite van het proberen waard.
Ik heb een Quikutz stans op het viltpapier gelegd en deze 2x door de sixxix heen gehaald
zie hier het resultaat
dat is heel mooi gelukt, als het niet was gelukt had ik het witte vilt uit het blad gehaald en het dan nogmaals gebrobeerd, maar zover hoeft het dus niet.

Verder heb ik nog wat papier gekocht, stanzen bij Crealies, een magnolia stempel, distress inkt, en ik heb kleine bloemen gevonden. De bloemen worden steeds groter en dikker maar dat is voor een album helemaal niet prettig. Van Nellie snellen heb ik vlinders met bijpassende bloemen gekocht.

Verder hebben we heel veel gekletst met alle bekenden die we zijn tegengekomen.
Na een geslaagde dag kreadoe zijn we naar huis gereden.
Liefs3 opmerkingen:

Geertje zei

Hallo Lydia,

Wat een leuk en lang verslag van je dagje Krea Doe.
Leuke aankopen heb je gedaan.
Er staan dingen bij waar ik nog nooit van gehoord heb.
Ik ben woensdag geweest, maar helaas hadden we te weinig tijd.
Maar ik heb ook heel leuke dingen gekocht waar ik weer heel blij mee ben.

Groetjes Geertje,

Monique Lokhorst zei

Hallo Lydia,

Ik vond het ontzettend leuk dat jij en Cindy bij me aanschoven bij de KreaDoe. Het Distressen ging jullie goed af. De kleuren liepen prachtig over. Ik ben blij dat ik je nu toch heb kunnen besmetten met het virus. Ik hoor net van Cindy dat ze het papier gaat verkopen. Wat heb je een leuke spullen gekocht. Ik hoop je weer eens bij Cindy te ontmoeten.

Veel liefs,
Monique.

Inge zei

leuk leuk leuk!
interessant hoe dat werkt met dat flock/vilt.
en wat goed dat je dat alweer hebt uitgeprobeerd en zelfs al hier op je blog hebt geplaatst!!! kan iedereen weer van mee profiteren!!! wat een goeierd ben je toch!!!
leuk dat je weer allerlei nieuwe dingen hebt aangeschaft wat met het "gewone"scrappen te maken heeft! gaat het toch ook weer van kriebelen diep van binnen hoor!!! hihihi

groetjes inge